א.ש.ע אריאל חשבונאות ויעוץ מס - לוגו
 
 
 
צה"ל 99, אשקלון, קומה 6, בניין אביאל
 
 
 
 
 
 
 
054-6662098
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ביטוח לאומי

 
 
 
 
 
 

ביטוח לאומי

 
 
נפגעתם בתאונה עבודה? רוצים לצאת לחופשה ללא תשלום (חל"ת)? לגשת לוועדה רפואית?
לצערנו רבים האנשים שפונים לביטוח לאומי ונותרים מתוסכלים ומבולבלים. ייצוג וייעוץ מקצועי מול המוסד, יחסוך לכם את על הטרחה הזו. משרדנו פועל במגוון סוגי פניות מול המוסד ומבטיח ללקוחותיו לקבל את המענה הנדרש.
לפניכם מס' דוגמאות בהם משרדנו מתעסק מול המוסד:

חל"ת – עובדים ומעבידים רבים אינם מודעים לחובת התשלום לביטוח לאומי, גם כאשר העובד יוצא לחופשה ללא תשלום. מעבר להיותו מעוגן בחוק, התשלום לביטוח לאומי בתקופת החל"ת מזכה אתכם בקבלת קצבאות שונות (במידת הצורך) כגון חופשת לידה או דמי אבטלה.
עובדים אשר שוהים בחופשה ללא תשלום, המעסיק מחוייב לשלם בעדם את דמי הביטוח הלאומי בלבד בעבור שני החודשים הראשונים של החל"ת, כשהדיווח מבוצע באמצעות טופס 102 מיוחד לדיווח של חל"ת.
כשהעובדים חוזרים מהחופשה, רשאי המעסיק לקזז את התשלום ששילם למוסד לביטוח לאומי בעד תקופת החל"ת. במידה והעובדים לא חוזרים מחופשה זאת, רשאי המעסיק לקזז את התשלום מכל תשלום המגיע לעובדים מגמר החשבון. מה קורה לאחר חודשיים? האחריות לשלם את דמי הביטוח לאחר החודשיים הראשונים חלה על העובדים. אך למשל, במידה ומדובר באישה נשואה אזי קיים פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי. דע את זכויותיך!

תאונות עבודה – אלה שעברו תאונה יודעים את הכח הנפשי שצריך להשקיע בעת הפנייה לביטוח לאומי. על הנייר לאלה שעברו תאונה מגיעות הרבה זכויות, החל מכיסוי הוצאות רפואיות ועד לקצבת נכות מעבודה. בפועל, הרוב אינם מקבלים את מה שמגיע להם. קודם כל, את התביעה למוסד לביטוח לאומי יש להגיש תוך 12 חודשים ממועד התאונה. תאונה שהוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, מביא לעובד הנפגע אפשרות להעדר מעבודתו עד 91 ימים כשזאת ללא חיוב בימי מחלה העומדים לזכותו של העובד.

עוד קובע החוק כי המעסיק חייב לשלם את 12 הימים הראשונים על חשבונו לפי 75% משכרו של העובד ברבע השנה שקדמה ליום הפגיעה. היות ומדובר בתאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה, 12 הימים הראשונים שלאחר יום הפגיעה צרכים להיות משולמים על ידי חברת הביטוח של הרכב בו נפגע העובד. יש להגיש לחברת הביטוח דו"ח נזק על 12 הימים הראשונים, כולל עלויות מעסיק .יש לציין, כי לאחר 12 הימים הראשונים המוסד לביטוח לאומי ממשיך את התשלום עד לסיום ימי הפגיעה שאושרו על ידי רופא מוסמך. נוסף על כך, הנפגע זכאי לקבל טיפול רפואי חינם מטעם הביטוח הלאומי בגין תוצאות הפגיעה. אם נותרה לנפגע נכות כתוצאה מהפגיעה, הוא יהיה זכאי לקצבה או למענק בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי. אם נפטר המבוטח כתוצאה מהפגיעה בעבודה, ביטוח לאומי ישלם קצבה/מענק לבני המשפחה.

קצבת שארים – המוסד לביטוח לאומי מעניק לאלמנה או לאלמנה סיוע כלכלי בדמות קצבת שארים שנועדה לאפשר קיום בכבוד לעת זקנה וניתנת ע"י הביטוח הלאומי. גובה הקצבה נקבע לפי גיל האלמן ומספר ילדיו.
על משפחת הנפטר להגיש את טופס התביעה לא יאוחר משנה לאחר פטירתו. הגשתם תביעה לקצבת זקנה באיחור? תקבלו החזר רטרואקטיבי של 12 חודשים לכל היותר. למקבלים קצבת שארים מגיעים גם זכויות: למשל, 25% הנחה בארנונה בגיל הפנסיה, לגיל הפנסיה מגיעה הנחה בגובה 50% בקניית תרופות ועוד.

דמי לידה – נועדה לפצות את המבוטחת על התקופה בה היא אינה עובדת בעקבות לידה. דמי הלידה באים לפצות את היולדת על אבדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שהיא אינה עובדת עקב ההריון והלידה. דמי הלידה ישולמו למבוטחת עבור 14 שבועות או 7 שבועות, בהתאם למספר החודשים שבהם שולמו עבורה דמי הביטוח לפני יציאתה לחופשת הלידה.

דמי אבטלה – קצבה המספקת סיוע כספי שנועד להפחית את הנטל הכלכלי המונח על כתפי המובטל עד לקליטתו במקום עבודה חדש. תקופת הזכאות לדמי אבטלה וגובהם משתנה בהתאם לגיל המובטל ומספר התלויים בו. על מנת לא לאבד את הזכאות לדמי האבטלה, יש להתייצב בלשכת שירות התעסוקה קרוב ככל הניתן למועד סיום ההעסקה.

המורכבות של הליך הגשת הבקשה לפיצויים, אי הכרת שלבי הפנייה השונים ומה נדרש מן האזרח בכל שלב, העדר זמן ומשאבים-גורמים להרבה אזרחים לוותר על זכויותיהם המגיעות להם. רק תחשבו על זה, אתם כל השנים האלה משלמים ממיטב כספכם לביטוח לאומי, למס הכנסה, למשרד הבריאות ולגופים נוספים, ואז במקרה של תאונה או מחלה הפוגעים בתפקודכם, גופים אלו אמורים לפצות אתכם- אך אתם מרימים ידיים לנוכח הקשיים המלווים בכך. אל תחששו מוועדות רפואיות, הגשת בקשה לפיצויים ושאר- בשביל זה אנחנו כאן.
אם אתם לא מיוצגים על ידי מישהו, קרוב לוודאי שלא תוכלו להתמודד בצורה נכונה ויעילה מול הבקשות למוסד, בין היתר משום שאין אף אחד שמכין אתכם למה שעומד לקרות.

קבעו פגישת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות. אל תוותרו על זכויותיכם!